Excursii Organizate – Opționale

Salba de lacuri dintre Crișan și Mila 23

Cu bărcile cu motor pe lacurile și canalele din împrejurimi: Bodaproste ->Trei Iezere-> La Amiază-> Miazăzi-> Miazănoapte-> Cazanele-> Dunărea Veche. Pe traseu se va face un  popas la satul pescăresc Mila 23.

Inclusa in pachetul de 3 sau 4 nopti – mai mult detalii aici 

 

Excursie la pădurea Letea

Cu bărcile cu motor și trocariciul pentru a vizita pădurea Letea, zonă cu regim de protecție integrală. Pădurea Letea, un peisaj de poveste, o pădure ca în legendele cu zâne. Cea mai nordică pădure subtropicală din Europa, formată pe grindul nisipos Letea din fașii de pădure (hașmacuri) dezvoltate printre dunele de nisip. Mergând prin pădure treci printr-o uluitoare schimbare de peisaj, de la pădure subtropicală la deșert în numai 200-300 de metri.

Inclusa in pachetul de 2, 3 sau 4 nopti – mai mult detalii aici

Separat se achită transportul din satul Letea către pădure și retur cu mijloace de transport tradiționale (șarete, trocarici, safari jeep, etc.) – aprox. 30lei/persoană

 

Excursie la Sulina

Pe Dunăre, pentru vizitarea gurii de vărsare a acesteia în Marea Neagră. După ieșirea cu bărcile pe mare, se va vizita plaja de la Sulina, urmând o vizită a orașului pentru admirarea renumitelor Biserici și pietre funerare din cimitirul vechi al orașului, precum și a Farului Vechi și a Palatului Comisiei Europene a Dunării. Specific acestei localități este înaintarea uscatului spre mare, prin depunerea aluviunilor la gura brațului Sulina, o dovadă în acest sens constituind-o farul construit în anul 1802, rămas în interiorul orașului, folosit în prezent ca obiectiv turistic.

Inclusa in pachetul de 4 nopti – mai mult detalii aici

 

Excursie la Mănăstirea Stipoc

Singura mănăstire din Rezervația Delta Dunării este Mănăstirea Stipoc, fiind cunoscută și sub numele de Schitul Sfântul Atanasie. Lăcașul de cult este amplasat în apropierea Grindului Stipoc, la jumătatea distanței dintre Localitatea Mila 23 si Localitatea Chilia. Singura cale de acces către mănăstire este pe calea apei. Lăcașul este păstorit în rit vechi ortodox.

Optional – contra cost

Excursie la Pădurea Caraorman

Etimologia denumirii acesteia vine din limba turcă și înseamnă Pădurea Neagră. Asemănătoare dar totuși diferită de Pădurea Letea (mult mai faimoasă), Pădurea Caraorman merită tot efortul de a fi vizitată. Punctul central de interes al acesteia este un stejar bătrân denumit și ”Stejarul Îngenuncheat”, în jurul căruia s-au format mai multe legende.

Optional – contra cost

Separat se achită transportul din satul Caraorman către pădure și retur cu mijloace de transport tradiționale (șarete, trocarici, safari jeep, etc.) – aprox. 30lei/persoană